ASC Ultra KM

Lördagen den 14 September startar det första officiella klubbmästerskapet i ultralöpning. Loppet är självsupportat, med möjlighet att själv fylla på vatten utefter banan. Banan kommer inte att vara markerad, utan man följer karta eller gpx. Provlöpning av banan kommer att ske på helgtrailerna inför loppet.

Klubbmästerskapet är gratis för medlemmar i Aktivitus Sports Club. Använd rabattkoden ASCKM2019 vid anmälan. Icke medlemmar betalar en självkostnadsavgift för loppet på 200:- Avgiften är inte återbetalningsbar. För att kunna bli klubbmästare måste klubb Aktivitus Sports Club anges vid anmälan, och klubbavgiften måste vara inbetald för nuvarande år.

Loppet är registrerat som officiellt lopp på ITRA, och ger 2 ITRA poäng. Manuell tidtagning. Deltagare behöver kunna visa upp en korrekt GPS fil efter genomfört lopp för att kunna bli klubbmästare, samt för att kunna få ITRA poäng. Länk till fil skickas efter loppet till racedirector@aktivitustrailrace.se. Frågor om loppet skickas även till denna adress.

Race PM kommer att skickas via mail till alla som har anmält sig under veckan innan loppet. Nedan följer informationen som står i PM.

Datum: 2019-09-14
Tid: 09:00
Maxtid: 9 timmar
Distans: 52 km
Stigning: 969 m+
Start & mål: Duvekärrsvägen 25, 42538 Hisings Kärra
Anmälan: http://dinkurs.se/ascultrakm
Bansträckning: https://tracedetrail.com/en/trace/trace/92014
GPX-fil: ASC_Ultra_KM_2019_52k.gpx

Resultat

Ranking Time Family Name First Name Gender
1 05:06:24 Dahlgren Anders M
2 05:06:41 Amneskog Tomas M
3 05:50:40 Persson Fredrik M
4 05:58:42 Clemensson Martin M
5 06:13:04 Norling Edvin M
6 07:16:24 Eriksson Helen F
7 07:16:28 Täck Tina F
8 07:44:40 Reppling Jörgen M
9 07:51:55 Danielsson Sara F
DNS Appelgren Staffan M
DNS Lundqvist Markus M
DNS Brix roed Christian M

Race PM

Transporter

Start och mål är på samma ställe, Duvekärrsvägen 25 42538 Hisings Kärra. Det går bra att ta bil dit, men begränsat med parkering, så samåk gärna. För de som åker kommunalt och inte har någon att samåka med, kommer jag att hämta upp vid kärra centrum 08:20. Det går en direktbuss (rosa express) från nordstan 08:02. Vänligen meddela racedirector@aktivitustrailrace.se i god tid om ni vill bli upphämtade, så planerar jag transporter. För de som inte har egen transport, ordnar vi transport till Kärra centrum efter avslutat lopp.

Bryter man loppet ordnar man egen transport till mål. Vid brutet lopp meddelas tävlingsledningen via sms på nummer 0708-177684.

Start

Starten går Lördagen den 14/9 klockan 09:00. Nummerlappar delas ut vid start från 08:30 – 08:50. Vid start kommer det även att finns tillgång till toalett (2 st) från 08:00. Vid 08:50 hålls en kort racebriefing. Tidtagningen är manuell, och tider och placering anslås vid målgång.

Banan

Banan är omarkerad, men en utförlig .gpx finna att ladda ner här.  Ladda ner banan och lägg in den på klocka/telefon i god tid innan loppet, så att du kan se att det fungerar. Vissa knepiga partiet kan eventuellt komma att markeras, det går jag isåfall igenom på racebriefing innan start.

Vätska & Energi

Det kommer att finnas två obemannade vätskestationer utefter banan med vatten och sportdryck. Första stationen är i Tuve vid Kville IF sportstuga efter 17km, och den andra efter 34 km vid busshållplatsen på kongahällavägen. Energi medtages från start. Privat lagning är tillåten.

Mål

Målet kommer att hållas bemannat i största möjliga mån, och givetvis får man medalj. Resultaten kommer att rapporteras till ITRA under veckan som följer.  Det kommer att finnas lättare förtäring, och möjlighet till dusch och ombyte efter målgång. Kommer man i mål innan racedirector, så invänta gärna honom för att bekräfta sprungen sträcka och tid på egen tidtagningsenhet. Detta kan även göras i efterhand om man har bråttom.

Priser

Segrare i loppet blir förste man eller kvinna i mål, efter granskning av sprungen rutt och sträcka. Segraren vinner förutom äran även rätten till att först ta för sig av förtäringen vid målgång, samt får första tjing på dusch och toalett.

Klubbmästare blir förste man eller kvinna i mål som är medlem i Aktivitus Sports Club.  Klubbmästaren vinner evig ära, och kommer i ett års tid att tilltalas som klubbmästarn.

Alla som fullföljer loppet får medalj.

Obligatorisk utrustning

 • Mobiltelefon med nummer till tävlingsledningen inlagt, 0708-177684.
 • Navigationshjälpmedel i form av karta. Digital eller analog.
 • Energi för att klara 52 km löpning.
 • Vatten för att klara 17 km löpning
 • Första hjälpen kit, elasisk binda samt värmefilt
 • Kläder och skor efter väder.

Regler

 • Nedskräpning är förbjuden. Ta med er ert skräp tillbaka.
 • Banan följes i största möjliga mån. Har man tagit fel väg vid något tillfälle behöver man inte backtracka så länge felspringningen inte innebär att man har tagit en genväg. Detta bedöms från fall till fall i efterhand av tävlingsledningen. Har man tagit fel väg på ett sådant sätt att detta innebär en tidsvinst, läggs denna tid på totaltiden i efterhand.
 • Man hjälper övriga deltagare i nöd.
 • Resultatet kan komma att justeras avseende placering och tid vid efterföljande granskning av de tävlandes lopp och rutt.
 • Bryter man vid någon punkt skall tävlingsledningen meddelas.
 • Vid nödsituation, larma 112.
 • Privat lagning är tillåten.
 • Privat pacer/navigatör är tillåten. Men inte lika roligt som att springa själv.