Löpning

Det här är klubben för dig som älskar att springa. Vi älskar alla former av löpning, och helst vill vi springa långt och länge. Vi håller gärna till ute i terrängen, i skogen, i bergen. När som helst, oavsett väder. Vägen dit är aldrig rak, och innebär ofta hårt arbete, smärta och blodsmak. Lika ofta lugna långpass med njutning, upplevelser och kamratskap. Men alltid glädje.

Vi erbjuder olika typer av öppna träningspass i och omkring Göteborg, men även kurser, träningsresor och tävlingar. Som medlem får du tillgång till ett gäng mycket erfarna löpcoacher, du får möjlighet att testa utrustning, och du får rabatt på kurser, tester, personlig träning, träningsprogram, kläder och utrustning.

Och eftersom Aktivitus Sports Club är medlem i flera specialförbund inom RF, så behöver du inte vara med i någon annan klubb om du vill tävla i någon annan sport såsom Cykel, Skidåkning, Simning och Triathlon.

Vi kommer att specificera detta mer detaljerat framöver, men till att börja med kommer lite information några av våra pass.

Helgtrail

För er som har varit med sedan tidigare så kommer ni att känna igen er. Vi träffas och springer varje lördag under vår och höst i och omkring Göteborg. Varje pass kommer att ha en specifik inriktning när det gäller traillöpning, 2-3 timmar på olika platser och aldrig på samma sätt. Nytt för i år är att vi även kommer att ha specialpass med fokus på första hjälpen, orientering och näringsstrategi för ultralöpning.

Helgtrailen är gratis för medlemmar i ASC. Ickemedlemmar bidrar till klubbkassan med valfritt belopp via swish eftergenomfört pass.

Tisdagstrail

Så gott som varje tisdag året runt erbjuder vi traillöpning i ett lugnare tempo i en pass på en timme. Detta pass är ett bra provapåpass för dig som inte har sprungit i skogen tidigare, då vi anpassar tempot efter gruppen. Men det är även ett bra baspass för den mer erfarne traillöparen som vill hitta lite nya stigar. Detta pass går oftast i Änggårdsbergen 17:30 på tisdagar, men ibland springer vi på andra ställen.

Onsdagstrail

Detta pass är ett hårdare pass i terrängen runt Skatås. Här får man vränga lungorna ut och in under 90 minuter och passar dig som har lite mer erfarenhet och fart i benen.

Urban Lunch Run

Varje torsdag 11:30 erbjuder vi möjlighet att prova skor på Icebugstore i göteborg, och sedan utgår vi därifrån och rör oss upp mot Slottskogen och Änggårdsbergen

Alla pass kommer att läggas upp på våra Facebook sidor. Välkommen till ASC Runners

ASC på facebook
Aktivitus på facebook