Kalvarundan mtb!

Det är dags! Skiten måste ur oss, nu kör vi igen!

I helgen körde ett gäng ur klubben Kalvarundan, ett skönt mtblopp typ 2 mil rakt in i skogen från Alingsås.

Gött häng före start med de röda tjurarna från Götet. Fidde ställde sig längst fram för han skulle vinna idag.

Starten gick och som vanligt i mtbtävlingar blev det ett organiserat kaos. Man försöker sortera in var man är i klungan, Vilka är framför? Vilka är bakom? Några runt mig som kan köra på gruspartierna? Benen är sura – det gör ju ont – på riktigt!

Fidde framför mig, Enar också men alla andra bakom – gött det här blir bra! Krigar på och börjar komma in i det. När vi kör in på första singletrack partiet hör jag på långt håll en harang med könsord och svordomar så grova att kranskullan valde att gå hem. Den rösten kan bara tillhöra en person – klubbens enda playboy. Några sekunder ser jag att det är just Fredrik Gustafsson som kränkt av kedjan, jag är snäll och släpper in mannen med olja upp till armbågarna framför mig. Häng med mig nu hör jag honom säga, sedan gasar han. Jag försökte, jag lovar jag försökte verkligen ligga på hans hjul när vi kom ut på grusvägen men det kändes som bara min cykel satt fast i gegga – han flög iväg.

Hittade en klunga som samarbetar, jag var snäll mot Henrik ”Heda” Gyllander och lät honom vila längst bak – han får det jobbigt ändå om en stund tänker jag.

Vår klunga förintas i den brantaste kostigen upp längs typ ett kalhygge, ser att Heda får en lucka, ber killen framför hålla igen så jag kan komma in på hjul, lovar dra honom på nästa grusparti. Gött – Heda avställd.

Vid varvningen ser jag till min besvikelse att Erik brottat sig ikapp oss. Han ser tyvärr ganska pigg ut, min ben ser ganska opigga ut. Erik lämnar mig och susar iväg. Jag hänger av min gruskompadre (efter att han försökt göra det samma med mig).

På sista stökiga stigen gör jag ett felval och flyger över cykeln och frontar ett djupt, geggahål – hjälp – båda benen krampar. Måste springa 50 meter för att stretcha ut. Hoppar ut och lyckas ta mig imål utan att tappa någon plats.

Grymt nöjd med min insats till en början med. Inser dock snart att Inte bara Fidde, Enar och Erik tagit sig imål före mig utan även Tobias ”Tobbe” Belfort! Jag trodde ju att ja fått revansch från Billingeracet veckan före, men Tobbe har ju förnedrat mig……

Gött arrangemang med hamburgare och go stämning. Vi samlade klubbpöjkarna och garvade länge trots att högtalarna spydde ut skit som Mora Träsk och annan raggarmusik (men jag såg att Erik stampade takten under bordet).

13254477_10154046122911480_6842664186613844465_n

På bilden ser ni Andreas, Marcus, Erik, Patric, Tobias, Enar och Fredrik (Heda och Fredrik Granath saknas).

Jäklars vad roligt jag har i det här gänget, längtar redan till nästa race! Trots att benen varit skit efter!

Många ASC cyklister bland de tjugo första! Resultatlistan läser ni på:

Resultat Kalvarundan 2016 – 50 km – Herrar

Nu är bloggandet igång – underbart!

Kontakta oss