Förnedrad

Enar och Lunkan lyckades lura mig att springa Orust tvärs som är ett 27 kilometer långt träng lopp som går på kuststigen tvärs över Orust med mål i Svanesund. Jag lyckades hänga på täten i 17 k innan jag fick börja gå. Mina cykelben lämnade in, skrattade åt mig och gav mig fingret. Innan starten hade jag bestämt mig för att antingen vinna eller dö, det blev det senare. Efter nästan ingen löpning under hela sommaren så var jag igång med löpandet igen. Lunkan vann och Enar kom trea kul för dom, och jag är inte alls bitter.

IMG_3635

Stolt som tuppen står han högst upp…

 

Smart som man är så tackade jag ja när Lunkan frågade om vi skulle springa skogsmaran. Jag överlevde ju nästan 17 km så hur mycket jobbigare kan 42 km bli? Jag slängde in två löppass innan maran och kände varje gång – ”hur fan ska jag klara det här då”! Måndagen innan Maran så sprang kom jag 12.5 k innan jag fick börja gå, det var då jag insåg det här kommer bli jobbigt. Så istället för att springa körde jag massa cykelcross resten av veckan!!

 

I lördags var det dags att bli förnedrad igen, precis två veckor sedan sist. Jag tog täten direkt med inställning dö hårt, dö fort. 5 km senare började det hugga i låren men jag fortsatte med min plan ”all in”. I 27 km höll det sen så satt jag på en spång och grät för det gick inte att böja benen. Så det fick bli till att börja gå efter några kilometer med gång så släppte det och jag kunde börja springa lite igen.

Efter 35 km sprang jag fel, tog enomväg på 3 km till målet i Hindås. Så istället för de 40,5 k som banan var så fick jag ihop 43,6. Loppet gick på vildmarksleden med start i Skatås.

 

Pratade med Enar senare på kvällen och jag tror han kunde höra på darret på min röst att gråten inte var långt borta. Så som en riktig vän sa han till mig att man kan ju inte vinna en mara om man inte sprungit en mara. Så visst även fast Lunkan var först till Hindås och tog en fin andra plats, så vann han inte km i trängmara för då måste man springa 42.195 km.

 

Men ett stort grattis till Mattias Lundqvist som tog en andra plats och till Philip King som kom trea.

Sara Ee’n sprang in på en andra platts.

Så det var en bra dag för Aktivitus sports club.

IMG_3701IMG_3700

 

Var och testade floating i återhämtnings syfte efter Skogs-maran, åter kommer med rapport om det funkade och vad det är.

 

Mvh Fredrik

Kontakta oss